שיחות עם בוגרות ובוגרים - נטאשה כץ

שיחות עם בוגרות ובוגרים

והפעם - נטאשה כץ

בוגרת WSET Level 3 Award in Wines

 

 

ספרי קצת על עצמך ואיך את קשורה לעולם היין

נטאשה, 31,  11 שנה בתחום המסעדנות, ובשלוש השנים האחרונות מנהלת את תחום היין והסומלייה של הוטל מונטיפיורי (קבוצת R2M).

 

איזה טרנדים / מגמות את מזהה בעולם היין הישראלי ו/או העולמי?

לחלוטין יש תחושה בעולם היין הישראלי של יצירת יין מזנים מקומיים וקצת לצאת מהמשבצת של הקברנה סוביניון ושרדונה, וניסיון לייצר יינות בעלי אחוז אלכוהול נמוך יותר.

 

תני לנו המלצה – מה את שותה עכשיו?

אני בתקופה מבעבעים או יין אדום. לאחרונה שתיתי את שמפנייה NV של טטאינג'ה במחלקות גרנד קרו, שהיית פשוט נפלאה. בכלל כיף לראות שבית מפורסם וותיק  כמו טטאינג'ה סוף סוף יותר פורץ לשוק היין הישראלי, ובאדום אני שותה יין פורטוגלי של קינטה דה מורו "זאגאלוש" . רק בשנה האחרונה נחשפתי ליינות פורטוגלים ואני מודה לרגע שזה קרה.

 

למה לימודי יין הם חשובים? מדוע בחרת ללמוד?

לימודי יין חשובים מכמה בחינות. אחד מהם הוא  עניין היושרה מול הלקוח. הרבה לקוחות מגיעים להוטל מונטיפיורי כשהם צמאים לחווית שירות מקיפה. זה מתבטא בידע של המלצר על המנות, על איכות הקוקטיל שהם מקבלים מהברמן וכמובן על ההמלצה הנכונה והמדויקת מהסומלייה. כל אחד יכול היום לפתוח את המחשב ולהתחיל ללמוד יין ולחשוב שהוא כבר יודע הכל והגיע לנחלה ומכריז על עצמו כסומלייה,  זה פשוט חלק מתרבות אינסטנט שלנו . אני דוגלת בעולם ישן,  גם בלימודים, אם אתה רוצה להיות מקצוען ולתת מוצר טוב למי שמגיע אליך למסעדה אתה חייב ללכת בדרך הישנה והטובה וללמוד את עולם היין, בצורה מקצועית ומקיפה עם מי שקיבל הסמכה לכך. עולם היין אינו נגמר ותמיד יש עוד זן, אזור , שיטת גידול ועשייה שנולדות וכדי להיות חלק מהעולם הזה אי אפשר להפסיק ללמוד אף פעם. רק אם אנחנו בתור אנשי יין נתייחס בצורה מקצועית למה שאנחנו עושים, רק ככה נוכל לבנות את תפקיד הסומלייה כמקצוע לכל דבר. ולכן בעייני לימודי היין הם הכרחיים לכל מי שרוצה להמשיך  לעסוק בתחום.

 

מסעדה או מקום המתייחס ליין בכבוד המגיע לו?

זה כבר נהיה קונצנזוס אבל בעייני הבסטה הוא מקום שמצליח לשים את הין בכבוד המגיע לו. אני יודעת שאם אני מגיעה לבסטה אין גבול למה שאני יכולה לשתות. ואולי הנחתום אינו מעיד על עיסתו, אבל קבוצת R2M למרות גודלה נותנת כבוד לתחום היין בכל עסק שלה, ואנחנו תמיד מאמינים ששילוב של יין ואוכל הוא שזור אחד בשני,  גם אם רק קפצת לקנות קוראסון בבייקרי , תשתה כוס יין, זה לעולם לא מזיק.

 

יין טבעי – כן או לא?

אולי אני מיושנת אבל אני פחות מתחברת לז'אנר, או שאולי פשוט עוד לא מצאתי את היין שיסחרר אותי. אני אוהבת את היין שלי צלול.