שיחות עם בוגרות ובוגרים - מתן אברהמס

שיחות עם בוגרות ובוגרים

והפעם - מתן אברהמס

שף מסעדת האדסון

בוגר  WSET Level 2 Award in Wines & Spirits

 

צילום: אסף אמברם

 

 

ספר קצת על עצמך ואיך אתה קשור לעולם היין

אני נמצא בעסקי המסעדנות קרוב לעשרים שנה וזה באופן טבעי מחבר אותי לעולם היין. בשנים האחרונות אני מעמיק ידיעות וכמובן שותה וטועם יותר. 

 

איזה טרנדים / מגמות אתה מזהה בעולם היין הישראלי ו/או העולמי?

אני מזהה טרנדים של יינות מאזורים פחות מוכרים כמו סלובניה וסלובקיה, מזהה יינות מזני ענבים פחות מוכרים ויותר מקומיים. טרנדים של חזרה ליין טבעי. ביודינמי אורגני וכו'. העולם נפתח מעבר לאיזורים ולזנים המרכזיים. גם מהארץ וגם משאר העולם. 

 

 

תן לנו המלצה – מה אתה שותה עכשיו?

אני שותה יין טוב. מקפיד מאוד על כך. אם היין לא טוב אז אני לא שותה. לא רק עכשיו אלא תמיד. 

 

למה לימודי יין הם חשובים? מדוע בחרת ללמוד?

לימודי יין חשובים לי כדי לפתח את החך ואת הזכרון כדי להבין מה אני שותה ואיך לקנות נכון. ללמוד להתאים יין לאוכל ולאווירה.

 

מסעדה או מקום המתייחס ליין בכבוד המגיע לו?

יש הרבה מקומות שמכבדים את היין שלהם ומתייחסים אליו בכבוד באהבה ובהומור. לא אפרט כדי לא לשכוח אף אחד. אבל יש תרבות יין מתפתחת בארץ למרות הקשיים.

 

יין טבעי – כן או לא?

יין טבעי טעים כן. יין טבעי לא טעים לא.