שיחות עם בוגרות ובוגרים - סבטלנה סולומינה

מנהלת רשת מיטויין (Meetwine) 

בוגרת WSET Level 2 Award in Wines and Spirits

 

 

ספרי קצת על עצמך ואיך את קשורה לעולם היין

נחשפתי לעולם היין במקרה, לפני כשלוש שנים עליתי לארץ בעקבות האהבה. לעולם לא האמנתי שהיין יהיה חלק כה גדול מחיי, חשבתי שמוסקט הוא הזן היחיד שאותו אני יכולה לשתות. למרבה המזל הציעו לי להתחיל לעבוד בדוכן יין חביב בשרונה מרקט - "מיטויין". מאז בעצם התחיל המסע שלי בעולם היין. נכון להיום אני מנהלת את הרשת מיטויין, ובוגרת WSET2.

 

איזה טרנדים / מגמות את מזהה בעולם היין הישראלי ו/או העולמי?

בארץ אני מרגישה רצון של היצרנים לכוון את הלקוח ליין יותר קל לשתיה. עם פחות עץ, פחות אחוזי אלכוהול. הרבה ייננים מנסים למצוא את האופי של ים התיכון ביינות שלהם. לגבי הלקוחות שלי, עדיין הבסט סלרים הם קברנה כבד ובומבסטי בקצה אחד של הספקטרום וגוורץ מתוק בקצה השני. למרות זאת לאחרונה ישראלים יותר מוכנים לפתוח את הראש ולנסות דברים חדשים, זנים שהם לא מכירים. יש גם עליה חזקה בביקוש של רוזה, כך הקיץ אצלי בדוכנים הוא אפילו מנצח את הלבנים. 

ואני גאה לעבוד בעסק שכל הרעיון שלו - זה להביא יין לתרבות שלנו, לעשות אותו יותר נגיש ומובן לקהל הרחב. אני מאמינה שעוד 5-10 שנים כוס יין בארוחת ערב יהיה מקובל בארץ בדיוק כמו באיטליה או צרפת.

 

תני לנו המלצה – מה את שותה עכשיו?  

הטעם שלי ביין מתפתח ומשתנה כל הזמן, ממש כמו באופנה. היו לי תקופות של אדומים, לבנים יבשים מאוד והיום אני ובעלי נהנים מאוד מעולם המבעבעים.

נכון להיום הייתי מתענגת על יינות כמו:

סנסר, בלאן דה בלאן (ירדן), מארה נוסטרום (מאיה), שרדונה (קלו דה גת), רוזה גשם (שאטו גולן), סוביניון בלאן נט (טוליפ), פטי ורדו (יתיר), ספיר (בנימינה), יראון (הרי גליל), ריוחה (מרקז דה ריסקל).

 

למה לימודי יין הם חשובים? מדוע בחרת ללמוד?

אם כבר בחרתי לעשות משהו בחיים, אז אכנס אליו "עד הסוף". אני לא סובלת בינוניות בחיי. עבורי, ידע במקצוע מבדיל בין שירות טוב לשירות מצויין. כשלקוח מגיע אלי לדוכן, הוא לא בא רק בשביל לקנות יין, אלא לחוויה שלמה. שולחן חג, דייט ראשון, או סתם פגישה עם חבר טוב, לכל אירוע יש יין משלו והעבודה שלי היא לבנות עבורו את הריגוש ולמצוא עבורו את היין המתאים ביותר. אין מקום לניחושים, אני רוצה להיות מדויקת, וכאן בדיוק הידע עושה את ההבדל.

 

מסעדה או מקום המתייחס ליין בכבוד המגיע לו?

לצערי לא ביקרתי בהרבה מקומות, אך יכולה לתת המלצה חמה על מסעדת מיטבר. מסעדה עם יינות מצויינים, בה היין בהחלט מקבל מקום של כבוד, ניסיון של מעל 20 שנה עם המון לקוחות מרוצים.

כמו כן שמעתי גם המלצות על מסעדת קלרו, ומסעדת כרמים. וכמובן כמובן שאני מזמינה את כולם להגיע אלינו לטעימות יין במיטויין. אנחנו דוגמא למקום בו ניתן לעשות היכרות עם יינות חדשים. המקום המושלם לחובבי יין, בר יין אשר מוכר יינות במחירים נוחים של חנות.