שיחות עם בוגרות ובוגרים - נמרוד שקד

מנהל הדרכה בחברת שקד 

בוגר WSET Level 3 Award in Wines

 

 

 

ספר קצת על עצמך ואיך אתה קשור לעולם היין

נמרוד שקד, מנהל הדרכה תחום אירוח בחברת שקד. אחרי 10 שנים בעולם הפיננסי החלטתי לעשות שינוי בחיים לתחום שמאוד אוהב, סיקרן והלהיב אותי. בהתחלה ביקב קסטל ובשנתיים האחרונות אני בשקד. מתעסק בהדרכות, טעימות, תפריטים ופעילויות שונות מול המסעדות בכל הארץ. בעבודה יכול להביא לידי ביטוי את האהבה לתחום, מקצועיות ושרות, תשוקה ורומנטיקה. 

 

איזה טרנדים / מגמות אתה מזהה בעולם היין הישראלי ו/או העולמי?

רואה תהליך יפה בעיני שאנשים נפתחים ליותר טעמים וסגנונות. מחפשים יינות יותר קלילים ונגישים שמתאימים למזג האוויר שלנו והאוכל. תהליך שגם מתרחש בחלק מהיקבים הישראלים של עשיית יינות פחות כבדים ועמוסים. במסעדות בהחלט אפשר לראות שמחפשים את האזורים והזנים שאולי פחות פופולאריים במקום האזורים המוכרים יותר של שאבלי, סנסר וכו'. מחפשים לעניין ולחדש. זנים כמו אלברניו, פקוריניו, יינות יוונים ועוד. בכלל הציבור מבין שאנחנו מדינה חמה 10 חודשים בשנה ורואים עלייה יפה בצריכת יין לבן ורוזה וזה מקסים בעיני.

 

תן לנו המלצה – מה אתה שותה עכשיו?  

בעיקר יינות לבנים, דרך העבודה נחשף להרבה סגנונות ואזורים שפחות הכרתי. לאחרונה ממש אהבתי יקב קטן מאזור אבורצו באיטליה שמייצר יינות לבנים מקסימים מלאי חן, ארומטיים, מרעננים ובעיקר מהנים מאוד מזנים כמו פקוריניו וטראביאנו ד'אבורצו. חושב שבעיקר התבגרתי ולמדתי ליהנות מיינות "פשוטים".

 

למה לימודי יין הם חשובים? מדוע בחרת ללמוד?

ללמוד ולהעשיר את הידע דבר ראשון זה כיף. עולם היין הוא עולם מרתק ולמידה והבנה שלו לעומק נותן לך את היכולת להתבטא. סקרנות לדעת ולהבין זה הבסיס.
הלמידה מעשירה ופותחת אופקים ומחשבה בתחום שלא מפסיק להתפתח ובטח לי כמדריך נותנת עוד כלים להעביר את הידע קדימה. הלימודים ב WSET מייצרים גם שפה משותפת.

 

מסעדה או מקום המתייחס ליין בכבוד המגיע לו?

יש המון מסעדות שמשקיעות מחשבה גדולה בתפריט היין שלהם. עם אנשי מקצוע מעולים, סקרנים מאוד ורציניים. 

אני רוצה לציין את דרך היין כמקום שמקדם את תרבות היין ולא פחות את צריכת היין בישראל, במגוון היינות, מקצועיות של הצוות, שרות, נראות וחווית קניה, סדנאות והעשרה וגם חשיפה ליקבים ישראלים רבים.

 

יין טבעי - כן או לא?

אנחנו אוהדי הפועל אוהבים להיות קצת שונים. לכן כמעט כל דבר בעיני ששובר מוסכמות הוא רומנטי ובועט. יש משהו "באיבוד שליטה" על העשייה. אבל בסוף העיקר שהיין יהיה תקין וטעים.