שיחות עם יינניות - דנה בני

יקב ננה 

 

 

 

ספרי קצת על עצמך ומה את עושה היום

שמי דנה בני, אני הייננית של יקב ננה – יקב אסטייט שממוקם בימים אלה במצפה רמון ומייצר יין משנת 2014.

 

מה היה תהליך הלמידה שלך?

אחרי שסיימתי לימודי הנדסה ביו רפואית בב"ש ועבדתי בתחום כמה שנים החלטתי לעקוב אחרי התשוקה האמיתית שלי ונסעתי לאיטליה לעשות תואר נוסף בייננות וכורמות באוניברסיטת פירנצה. במהלך התואר ולאחריו יצא לי להתנסות ביקבים רבים במקומות שונים בעולם (איטליה, צרפת, דרום אפריקה, קליפורניה וישראל כמובן) לתקופות הבציר, תהליך שמאד פותח לסגנונות שונים של עשיית יין ולשיטות שונות של עשייה. בנוסף, אני בוגרת לבל 2 ו-3 של WSET. אני מאמינה גדולה שבנושא היין הלימודים לעולם לא מפסיקים ותמיד יש עוד לדעת ועוד לטעום בייחוד שעוסקים בתחום הזה, כל למידה וכל טעימה רק מפתחת יותר את הסגנון האישי והאופי היינני.

 

מתי ידעת שאת רוצה להיות ייננית?  

יין תמיד היה נוכח אצלי בבית ותמיד עניין וסקרן אותי. אני מאד מחוברת לכל מה שיין מייצג מבחינת החיבור לאוכל, חיבור בין האנשים שיין יכול ליצור בשניות וכמובן העולם הבלתי נגמר אחרי שלוקחים שלוק אחד של יין ואז עוד שלוק ומגלים עולמות שלמים שקל מאד להשאב אליהם.

 

ספרי לנו על יין שלך שאת גאה בו

אני חושבת שהשאנין בלאן שלנו מ 2017 הוא להיט אמיתי. הוא מורכב, רענן ופשוט כייפי לשתיה ולצערי נגמר לגמרי. יש לי תחושה שהיין של 2018 יהיה הפייבוריט החדש.

 

איך את מסכמת את בציר 2018?

בשנת 2018 יותר מהכפלנו את כמות הענבים שקלטנו וזה היה מרגש ומאתגר. זה נראה שזאת הולכת להיות שנה מצוינת עם יינות ממש מעניינים. מזג האוויר היה מאד אופייני במצפה רמון וניתן היה לראות הבשלות טובות ויין שהוכן בהקפדה יתרה. לא יכולה לחכות לראות איך הוא יראה בסוף התהליך.

 

איפה אתה רואה את היין הישראלי בעוד 10 שנים?

אני מקווה שהיין הישראלי יזכה להכרה שמגיעה לו בעולם, לא רק כיין כשר אלא כיין איכותי שעומד בפני עצמו. מבחינת תרבות הצריכה בישראל, אני מאמינה שהמגמה שכבר התחילה רק תתפתח יותר, אנשים אוהבים לשתות יין, ללמוד ולהכיר על מה שהם שותים, לא רק בארוחות ערב חגיגיות אלא כמוצר יותר יומיומי.