שיחות עם יינניות - נעמה סורקין

יקב אורטל 

 

 צילום: חיים יוסף

 

ספרי קצת על עצמך ומה את עושה היום

אני בת 45 כמעט. גרה במרום גולן. אימא לאיה בת 19 ועידו, בן 14. מאז 2017 אני משמשת כייננית ומנהלת היקב ביקב אורטל אשר בצפון הגולן.

 

מה היה תהליך הלמידה שלך?

פורמלית למדתי תואר ראשון בביוטכנולוגיה ולאחריו נסעתי ללמוד ייננות באוסטרליה ולעבוד  תקופה קצרה בצפון קליפורניה.

את רוב הידע שלי צברתי תוך כדי עבודה. בין 2002 ל 2014 הייתי הייננית הראשית של יקב דלתון. יקב שמייצר כמיליון בקבוקים בשנה. אחר כך בין השנים 2015-2017 עבדתי ככורמת של כ- 220 דונם בגולן , ומאז 2017 אני באורטל. מגדלת כרם של כ-30 דונם ועושה ממנו יין.

תהליך הלמידה נמשך כל הזמן. המעברים שעשיתי מייננות לכורמות ואחר כך לעבודה ביקב קטן, עזרו לי ללמוד ולהכיר את המקצוע הזה מהרבה זוויות שונות ובכל אחת למדתי דברים חדשים.

 

מתי ידעת שאת רוצה להיות ייננית?  

חשבתי שאני רוצה להיות ייננית כבר בשנת 2000, עם סיום התואר הראשון, אבל אז עדיין לא ידעתי כלום. אחר כך עברתי הרבה שנים של התלבטות, בעיקר סביב הרצון להיות חקלאית יותר מאשר ייננית ולמען האמת כבר הכרעתי בסוגיה - לטובת החקלאות. עם זאת, כשהגיעה ההצעה מאורטל שמשלבת גם גידול כרם במו ידי, גם עשיית היין, גם ניהול היקב וכל האושר הזה בצפון רמת הגולן, הבנתי שאני צריכה לבדוק מחדש את המקצוע הזה ועכשיו אני יודעת שאני רוצה להיות ייננית.

 

ספרי לנו על יין שלך שאת גאה בו  

קברנה פרנק 2017. יצא לי טעים מאוד.

 

איך את מסכמת את בציר 2018?

בציר מצוין. התחיל מוקדם מאוד ונגמר עוד לפני שהספקתי להתעייף. מזג האוויר במהלך ההבשלה היה נוח מאוד ללא אירועי חום ותנודות חדות במזג האוויר מה שהביא להבשלה יציבה ונוחה.

 

איפה אתה רואה את היין הישראלי בעוד 10 שנים?

10 שנים זה מעט מאוד זמן, אבל אני מקווה שתתפתח פה אט אט תרבות יין. כלומר שיין יהיה חלק מחיי היומיום שלנו. בשביל שזה יקרה יש לנו, כיצרנים, אחריות לעשות יין טעים ונגיש. מבחינת טעם ומחיר. עלינו לעשות את העבודה שלנו ברצינות, בסבלנות ובמקצועיות ולהתייחס בכבוד לקהל שלנו. עם הזמן, בשיתוף פעולה עם מסעדנים, כותבים, מוסדות כמו ה IWSI ואחרים, אינשאללה, תיווצר פה תרבות יין.