שיחות עם ייננים - אורי חץ

יקב שאטו גולן 

 

 

ספר קצת על עצמך ומה אתה עושה היום

אני עובד בשאטו גולן מאז 2001. שותף ביקב ואחראי על כל עשיית היין.

 

מה היה תהליך הלמידה שלך?

למדתי תואר ראשון ושני במדעי תסיסה ב OSU  באורגון בארה"ב. הלימודים שם מתרכזים בעשיית יין ועשיית בירה. את כל תחום הכרם אני משלים בעצמי מאז שהתחלתי לעבוד בתחום.

 

מתי ידעת שאתה רוצה להיות יינן?  

אני חושב שרק כשהתחלתי לעבוד התחלתי להרגיש שאולי זה מה שאני רוצה.

 

ספר לנו על יין שלך שאתה גאה בו

זה נדיר שאני מרוצה מהיינות שלי. לפעמים קורה ביין מסויים, משנת בציר מסויימת, ביום נתון כלשהו, שאני מבסוט ממה שאני חש בפה. וזה יפה לדעתי. עם הסירה 2017 זה כבר קרה לי כמה פעמים אז מסתמן חשד שאני די מבסוט ממנו. לגבי גאווה זה כבר נהיה מסובך מדי.

 

איך אתה מסכם את בציר 2018?

לבנים מעולים עם יותר חמיצות-מליחות-חשמליות מכרגיל. אדומים טובים מאוד בהכללה. מעט מזכירים את 2016 אבל עם קצת פחות שומן ונפח.

 

איפה אתה רואה את היין הישראלי בעוד 10 שנים?

עשר שנים זה מעט זמן. לא נהיה במקום שונה במיוחד. אני מקווה שעם הזמן יהיו כאן יותר יינות לגימים, ופחות יינות מרשימים.