שיחות עם בוגרים ובוגרות - רון אלדד

מנהל הייצור, מזקקת מילק אנד האני

בוגר WSET Level 2 Award in Spirits

 

 

 

ספר קצת על עצמך ואיך אתה קשור לעולם האלכוהול

רון אלדד, בן 28, עובד במזקקת M&H , מזקקת הוויסקי הישראלית הראשונה שנמצאת בתל אביב.

 

מתי ידעת שאתה רוצה לעסוק בתחום?

ידעתי מהפעם הראשונה שנכנסתי למזקקה.

 

איזה טרנדים / מגמות אתה מזהה בעולם האלכוהול הישראלי ו/או העולמי?

אנחנו נמצאים בתקופה מעניינת בעולם האלכוהול, הרבה גישות מיושנות מפנות את מקומן לחדשות. אחת כזאת היא הופעת מהדורות וויסקי רבות ללא הצהרת גיל (No Age Statement). העולם מפסיק לחשוב על וויסקי במונחים של גיל ומתחיל לחשוב במונחים של טעם וחוויה.

 

תן לנו המלצה – מה אתה שותה עכשיו?  

ברודוג פאנק IPA, מתאימה לכל מצב רוח.

 

ספר לנו על מוצר שלך שאתה גאה בו  

היאנג סינגל מאלט של M&H, שזכה ממש לפני חודש במדליית זהב בתחרות IWSC הנחשבת עם ציון מטורף של 96 נקודות. גם בלי להתייחס לחלק האישי שלי כאן, מרגש לראות איך מזקקה ישראלית מגיעה להישגים כאלה, כשעד לפני כמה שנים אף אחד לא דמיין בכלל שדבר כזה אפשרי.

 

למה לימודי אלכוהול הם חשובים? מדוע בחרת ללמוד?

תחום האלכוהול, בישראל ובעולם, הולך ומתרחב. לכל מי שנמצא בתחום הזה - מזקקים, מבשלי בירה, ברמנים, אנשי מכירות - הידע ששרוכשים בלימודי אלכוהול הוא שימושי וחשוב.  אני מתעסק בעיקר בזיקוק וויסקי ורציתי להעשיר את הידע המקצועי בעוד עולמות של ייצור אלכוהול.

 

מסעדה או מקום המתייחס לאלכוהול בכבוד המגיע לו?

אוהב את היצרתיות בפונטנה ואת המגע האישי בגסט רום, אבל בתכלס הבירה הקבועה שלי זה ביום טוב קפה שבכרם.