שיחות עם יינניות - ניצן סברסקי

יקב אחת 

 

 

 

ספרי קצת על עצמך ומה את עושה היום

נשואה ואמא ל-4 במשרה מלאה ובמקביל בעלת יקב "אחת" שבו אני הייננית, המשווקת והמפיצה.

גדלתי במשפחה חקלאית במושב בלפוריה שבעמק יזרעאל ותמיד הייתי מחוברת לטבע.

 

מה היה תהליך הלמידה שלך?

למדתי לתואר ראשון בייננות ותורת הגפנים באוניברסיטה של מילאנו ומשם המשכתי ללימודי תואר שני בייננות ותורת הגפנים בפוליטכניקו של מדריד.

במהלך הלימודים, בחופשות הקיץ עבדתי ביקבים בצפון איטליה בכל תחום אפשרי ביקב ובכרם.

‏לאחר סיום התואר השני התמחתי בדרום אפריקה ביקב שמפורסם בייננות הלבנים שלו ושם הבנתי שזה הכיוון שלי.

 

מתי ידעת שאת רוצה להיות ייננית?  

הגעתי לייננות מתחום המסעדנות; לאחר השירות הצבאי ניהלתי מסעדה בתל אביב ושם נחשפתי לכל העולם של היין והוא ריתק אותי; טעימות יין, התאמת יין לאוכל, הכנת תפריטי יין, הדרכות למלצרים וכו'. התחלתי להעמיק בכל מיני קורסי יין והבנתי שאני מחפשת עוד עומק ועוד ידע, לאחר סיור יקבים באיטליה מטעם אחד הספקים הבנתי שזה מה שאני צריכה לעשות בחיי. לאחר חצי שנה נסעתי למילאנו ללימודים. 

 

ספרי לנו על יין שלך שאת גאה בו  

אני גאה בכל היינות שלי, כל אחד הוא יחיד ומיוחד, כל אחד עבר דרך שונה למרות התהליך הזהה, כל אחד מתעצב בדרך ובזמן שלו ולכן לכל אחד יש את האופי שלו. מבחינתי זה כמו לשאול "באילו מהילדים שלך את הכי גאה?" כל יין הוא כמו ילד שלי ולכן לא יכולה לבחור מבינהם. 

 

מה את יכולה לספר לנו על בציר 2019?

בציר 2019, שזה עתה סיימתי, היה נהדר מבחינתי.

התחיל קצת לא ברור, עם עיכוב קצר בהבשלה שמהר מאד הדביק את הפער. הענבים היו מלאי טעם ועם ערכים מושלמים מבחינתי. הריחות ביקב עכשיו פשוט משגעים. 

 

איפה את רואה את היין הישראלי בעוד 10 שנים?

הייתי מאד שמחה שתרבות היין בארץ תתפתח והצריכה לנפש תגדל.

‏אני מאד רוצה לראות את היין הישראלי בעוד 10 שנים על מדפים בחנויות יין בעולם תחת מדינת ישראל ולא באזור היין הכשר, בשביל זה דרושה עבודה מאומצת ועזרה ממשלתית, הדרך עוד ארוכה אבל אני מאמינה שנגיע לשם.