ראיון מיוחד עם גורמי ספיאשוילי, המועמד הישראלי לתחרות World Class העולמית

למי שטרם הספיק להכיר, World Class היא תחרות הברמנים הגדולה ביותר בעולם. היא הושקה לפני עשור בלונדון, ומאז מכתירה בכל שנה את הברמן הטוב בעולם. לתחרות מגיעים 54 ברמנים שנבחרו בתחרויות מקומיות בכל מדינה. הברמנים נמדדים על אירוח, איכות המשקה, טכניקה ועוד שלל פרמטרים. בקיצור – אתגר רציני.
גמר התחרות השנה יתקיים בגלזגו שבסקוטלנד. גורמי ספיאשוילי הוא זוכה התחרות הארצית, ויייצג אותנו בשבוע הבא בגמר העולמי. זה זמן מצוין להכיר אותו, לשמוע ממנו על ההכנה האינטנסיבית לתחרות ועל התפיסה שלו לגבי מגמות ושינויים שקורים פה בארץ בשנים האחרונות.


מאחלים לגורמי בהצלחה בתחרות!

 

 

 

ספר קצת על עצמך

גורמי ספיאשוילי, בן 28, מברבמן כרגע בזאלמה בר בבאר שבע. מתעסק בעולם האלכוהול חמש שנים ומברמן בצורה מקצועית כבר 3 שנים.

 

איך נכנסת לתחום האלכוהול?

האמת שהגעתי די במקרה לעולם הזה. הייתי בכלל אמור להיות הנדסאי בניין (אשכרה!)

ובזמן הלימודים הייתי צריך עוד אקסטרה הכנסה והתחלתי לעבוד כדייל בסופי שבוע בחנויות אלכוהול. באופי שלי אני אדם מאוד סקרן, עניינו אותי מאוד כל הבקבוקים שיש שם ופשוט טעמתי הכל וגיליתי עולם שלם שמשך אותי פנימה יותר ויותר. עם הזמן התחלתי לעבוד בIBBLS ובעוד חנות אלכוהול מקומית בבאר שבע. התמקצעתי יותר בתחום האלכוהול וקלטתי שאני זונח אט אט את הלימודים.

יום אחד כשעבדתי בחנות הכרתי את החבר'ה מהזאלמה שהיו בדיוק בבנייה של הבר. הם היו באים לשבת אצלי בסוף כל יום עבודה שלהם וככה הכרנו. באותו זמן שמעתי בחצי אוזן על הוורלד קלאס ונכנסתי לראות במה מדובר. פתאום גיליתי עולם שלם שלא ידעתי שקיים בכלל! כל כך התלהבתי מזה שהחלטתי גם לנסות להכין דברים בבית, וככה הייתי עושה במשך כמה חודשים עד שיום אחד באתי לזאלמה ואמרתי להם שאני רוצה לבוא לראות מה הם עושים שם נטו כמתלמד. הייתי כל כך נחוש שאמרתי להם אפילו אל תשלמו לי! מפה לשם עשינו משמרת ביחד ומאז כבר הספקתי לעשות כמה דברים די מגניבים והיום במבט לאחור, לעבוד בעולם הזה הייתה הבחירה הכי טובה שעשיתי.

 

ספר לנו על תהליך הלמידה שלך לתחרות

ההכנה לתחרות הוורלד קלאס היא מאוד אינטנסיבית. זאת תחרות שמוציאה ממך את המירב ואת המיטב.

זה מתחיל מלהבין עם איזה מסר אני ניגש או מה האג'נדה שלי ומה אני רוצה להעביר לעולם.

זה ממשיך בלקבל את האתגרים ולהתחיל לנתח אותם בפינצטה. מה אני מכין ולמה וכמה?

להבין האם זה עונה על הצרכים של האתגר וכמה נקודות זה יתן לי וכו'.

לאחר מכן מתחיל שלב הניסויים. מתגבש איזשהו רעיון כללי ומאוד גולמי בראש ומשם זה נטו התייעצויות וחשיבה אל תוך עובי הקורה כדי למקסם את זה ולהוציא את זה לפועל בצורה הכי טובה שיש.

לאחר מכן יש שלב של גיבוש כל הדברים לכדי שלם, ואז מתחיל שלב התירגולים והרוטינות – לתרגל כמה שיותר פעמים ולשפר ולשמר בהתאם.

וכמובן המון המון רשימות. סדר לוגיסטי עוזר להעביר את התחרות הזו ביתר קלות וגם מאוד מרגיע בזמן האמת – כמה שתגיע יותר מדויק ומסודר המקום לטעויות יהיה מינורי.

 

יש לך טיפים לאנשים שרוצים להתחרות בתחרות?

הייתי ממליץ בראש ובראשונה שמי שניגש לזה יהיה מהקהל המקצועי. לא בהכרח מיקסולוג בבר קוקטיילים (למרות שזה יתרון ענק) אבל אם אתה עובד בבר ועובד עם אנשים ונותן לאנשים לעבור חוויות בכל משמרת שלך, אז ללא ספק יש לך מקום להתחרות. אבל! אני אישית הייתי ממליץ לבוא עם ניסיון שהוא לא רק של עבודה מאחורי ברים, אלא גם עם ניסיון תחרותי מתחרויות קטנות יותר. מפעם לפעם משתפרים וזה הופך למדויק יותר בכל אתגר. רק צריך לזכור שזאת לא תחרות רגילה, היא לא תחרות קוקטיילים אלא תחרות ברמנים. זה אומר שהם מחפשים את "הברמן השלם" שזה מתבטא ביכולות האירוח על הבר בזמן אמת, אופי, טכניקה, טעמים, יצירתיות ועוד המון קריטריונים. בקיצור תתכוננו היטב!

 

האם אתה מזהה מגמות ושינויים בצריכת אלכוהול פה בארץ בשנים האחרונות?

אני אכן מזהה מגמת שינוי בשנים האחרונות באופי של צריכת האלכוהול וכמובן שזה גם משתנה בין כל איזור בארץ. החשיפה של המדיה החברתית וכל העלייה של התרבות הקולינרית שאנחנו חווים בשנתיים האחרונות נותנת עוד אופציה לאנשים לרצות לטעום ולנסות דברים חדשים ואנשים הם יותר פתוחים בראש. אם פעם היינו שותים רק כדי לקבל את האפקט שיוצר האלכוהול, היום המודעות לטעמים ולחוויה הכוללת היא יותר גדולה.

 

תן לנו המלצה לדרינק שאתה אוהב במיוחד

אחד הדרינקים האהובים עליי הוא הרוב רוי. ואם על טאליסקר אז עדיף!