שיחות עם בוגרים ובוגרות - דולב גולדברגר

אחראי שיווק לערוצים קמעונאיים בחטיבת היין של חברת הכרם

בוגר WSET Level 3 Award in Wines

 

 

 

 

ספר קצת על עצמך ואיך אתה קשור לעולם היין

דולב בן 29 כיום גר בהרצליה, אבל ירושלמי במקור, נשוי פלוס כלב. דרכי המקצועית התחילה במסעדת לבן בסינמטק לשעבר, משם המשכתי לענף המסעדנות באוסטרליה וכששבתי לארץ מיד השתלבתי ברשת החנויות המקצועית 'דרך היין'.
כיום אני אחראי על תחום שיווק היין בערוצים הקמעונאיים בחברת 'הכרם', אחד היבואנים המשמעותיים בשוק.

 

איזה טרנדים / מגמות אתה מזהה בעולם היין הישראלי ו/או העולמי?

טרנד שכאן בשביל להישאר - שתיית יינות מותאמים לאקלים הים תיכוני שלנו. בשנים האחרונות אנו שמים לב לעליית הצריכה ביינות לבנים ובמיוחד ביינות הרוזה, בעולם בכלל ובארץ בפרט. מדובר בטרנד מבורך לדעתי, ואני צופה שהוא עוד ימשיך להתפתח.

 

תן לנו המלצה – מה אתה שותה עכשיו?  

בתקופה זו של סיום הבציר וחגי תשרי אני אוהב לשתות יינות מבעבעים. לאחרונה יצא לי לשתות את הברוט של 'דומיין סיינט מישל' מוושינגטון (סטייט, כן?), זהו יין מבעבע המיוצר משרדונה, פינו נואר ופינו מונייר בשיטה המסורתית של שמפיין. יין מעולה לכל מצב רוח וכיס. בנוסף, בערב החג פתחנו בקבוק של מרקזה אנטינורי קיאנטי קלאסיקו רזרבה 2004 (!) מדובר ביין אייקוני, שמאתגר במורכבות אינסופית, לצד מתינות ואיפוק יוצאים מן הכלל.

 

למה לימודי יין הם חשובים? מדוע בחרת ללמוד?

קודם כל יין זה כיף, לכן הלימודים נועדו להעשיר את הידע במה שעושה לך שמח בפה, באף והכי חשוב בלב. מעבר לכך, לימודי יין מקצועיים עם סטנדרט בינלאומי מהווים הכשרה טובה למי שרוצה לעסוק בענף היין, גם בתפקידים מסחריים.
ידע יסודי ב'מוצר' שהוא כל כך מסובך להבנה נותן לך יתרון תחרותי, בין אם אתה סומלייה שצריך להוכיח את התאמתו של יין למנה שהוזמנה, ובין אם אתה משיק מוצר חדש שצריך להתאים ללקוחות של רשת סופרמרקטים בפריסה ארצית.

 

מסעדה או מקום המתייחס ליין בכבוד המגיע לו?

יש מסעדות רבות באזור המרכז, וגם בפריפריה, שיכולות לספק ללקוחות את הצרכים והרצונות שלהם, אולם יין שותים גם בבית, וחשוב לזהות את החנות המתמחה במכירת יין הקרובה לביתכם. לשמחתי ישנן רבות כאלו בפריסה ארצית, ולא רק באזור המרכז, אך לתחום הזה יש עוד מקום לשיפור.

 

יין טבעי - כן או לא?

מבחינתי המבחן הראשון ביין - טעים או לא טעים. אך מכיוון שעוד לא יצא לי לטעום יין טבעי שיגרום לי לשתות אותו שוב ולהגיד שהוא טעים, כנראה שיהיה קשה לשכנע אותי. יחד עם זאת, אני תמיד פתוח להצעות חדשות ומעניינות.