אפי כוץ

מנהל תחום יין במלון ממילא
WSET level 2 graduate

למה לדעתך חשוב ללמוד?

עולם היין כל-כך רחב ולא משנה כמה אנחנו כבר יודעים תמיד יש עוד מה ללמוד. במסגרת העבודה שלי אני מתעסק בעיקר ביין ישראלי ולכן הלימודים ב IWSI נתנו לי המון כלים להבין טוב יותר את הלקוחות שלי מכל העולם ואיזה יינות הם שותים וכמובן העשירו את הידע האישי שלי.

 

 

הרגע שבו זה קרה, שניצוץ היין נדלק

הניצוץ אצלי נדלק כמה פעמים, כבר בגיל מאוד צעיר אני זוכר את התחושה שחוויתי ביין היבש הראשון ששתיתי לאחר שעד אז שתיתי רק תירוש בקידוש. ההבנה שיין יכול להכיל כל-כך הרבה טעמים ועומקים שונים הייתה עבורי החוויה הראשונה מיין. לאחר מכן כשהתחלתי לעבוד במסעדות וראיתי איך הייננים מדברים על היינות שלהם עם ניצוץ בעיניים, והחשיפה למבחר גדול יותר של יינות ממה שהכרתי - הבנתי ששם אני רוצה להיות, לקחת את האומנות של היינן ולהתאים אותה בצורה הטובה ביותר לחוויה אחת שלמה ללקוח.