אביתר ברעם

סומליה מסעדת מונא ומסעדת אנה
WSET level 3 graduate

למה לדעתך חשוב ללמוד?

בעיני, ולפחות באופן אישי, ככל שלמדתי יותר על יין, כך השיח שלי עם שולחנות היה מאיים להם פחות- יכולתי לדבר פחות ולהקשיב יותר. בארץ השיח על יין עדיין לא מפותח, וככל שיהיו יותר אנשי יין במסעדות, כאלה שבאים מתוך רצון לסייע לאנשים להתאהב בזה ומבלי להתנשא עליהם, כך נצמח כמדינת יין. ללמוד את התורה הזו בצורה מסודרת היה הדבר ההגיוני ביותר לעשות אחרי כמה שנים של אהבה ולמידה עצמאית.  

 

הרגע שבו זה קרה, שניצוץ היין נדלק

באופן פרדוקסלי, כשהתחלתי לעבוד במונא ב-2015, הדבר שהכי הדאיג אותי היה ללמוד את תפריט היין. במסעדה נתנו לי המלצה - פעם בשבוע לקחת בקבוק יין במחיר עלות, לשתות אותו עם בת הזוג שלי ולקרוא את הבריף עליו. כיוון שאלכוהוליסט מתפקד תמיד הייתי, זה היה נראה לי כמו פתרון מוצלח. כמה זמן אחר כך, מצאתי את עצמי עובד כמלצר יין במשמרות, ואת בת הזוג הנ״ל מפתיעה אותי ליום ההולדת עם טיסה למחוז פיימונטה באיטליה משם כבר לא היתה דרך חזרה.

 

 

צילום: נועם פריסמן