מיכל נתן

מנהלת תחום מסעדות, יקב טפרברג
WSET level 2 graduate

למה לדעתך חשוב ללמוד?

כל אחד רוצה לפתח את הידע שלו בדברים שהוא אוהב, בין אם הצורך מגיע ממקום מקצועי או ממקום של העשרה אישית. עולם היין מתפתח ומשתנה כל הזמן וחשוב מאוד להכיר את ההיסטוריה שלו, כדי להבין את המגמות העכשווית ואת מה שעתיד להתפתח בהמשך. אף פעם לא מגיעים למיצוי הידע. תמיד יש דברים חדשים להכיר, לטעום ולגלות וחשוב מאוד לא להפסיק לחקור וללמוד.

  

הרגע שבו זה קרה, שניצוץ היין נדלק

תמיד אהבתי יין, אבל החיזוק הגיע כשגרתי בפריז. למדתי קונדיטוריה בקורדון בלו ונחשפתי לתרבות היין הצרפתית. למרות שגרתי לבד, היה לי קבוע בקבוק יין פתוח בדירה. הבנתי שיין הוא דבר בסיסי, יומיומי, שמעניק חוויה ומשדרג כל סיטואציה, בין אם בבית או בחוץ. כשכוס יין במסעדה עולה אותו מחיר כמו כוס קפה, אין הרבה מקום להתלבטויות מה שותים. אחרי עבודה בתחום הקונדיטוריה, נחשפתי לתעשיית היין בארץ, שצומחת וגדלה כל שנה. אני שמחה להיות חלק ממנה ולעסוק במשהו שאני כל כך אוהבת ומאמינה בו.