רסיטל בר

סומלייה במסעדת הדסון ובחנות היין "מנו וינו"
WSET level 3 graduate

למה לדעתך חשוב ללמוד?

קודם כל אני אוהבת את זה. יין הוא דבר כל כך לא צפוי. לי היה חשוב ללמוד כי הייתי כל כך סקרנית לדעת מה משפיע על הנוזל הזה להיות מי ומה שהוא. מה גורם ליין להיות כל-כך שונה אחד מהשני. למה אם אפתח בק' יין היום הוא יהיה שונה אם אפתח אותו בזמן ובמקום אחר? מה גורם לו להיות קשוח וגס, עדין ואלגנטי, שטוח או מלא עומק, מורכבות ומסתורין? הלימודים עושים הרבה מאוד סדר ובהירות, הרבה דברים מתחברים ומלמדים שפה שכל העולם מדבר. הדבר הטוב ביותר הוא, שתמיד יהיה עוד ללמוד. זה אף פעם לא נגמר.

  

הרגע שבו זה קרה, שניצוץ היין נדלק

זו הייתה אהבה מלגימה ראשונה. גרתי אז באילת ובהדרכת היין הראשונה הרגשתי שמשהו זז בפנים ושזה one way ticket. הייתי מוקסמת, מסוקרנת וכשנגמרה ההדרכה הרגשתי שאני רוצה עוד לטעום ועוד לדעת. הבנתי שיין זה יצור חי ממש כמו בן אדם. הוא מתפתח, מתבגר, מגיא לשיא ואז לאט, לפעמים מהר, מתחילה נסיגה עד שהוא כבר אינו.