מריה מורדבינוב

ברמנית, Imperial Craft Cocktail Bar
WSET level 2 graduate

למה לדעתך חשוב ללמוד?

טבעו של האדם הוא ללמוד ולהרחיב אופקים. תחום היין הינו תחום כל כך רחב שאינו מפסיק להתפתח, עם היסטוריה ארוכה, הווה ועתיד. הקורס עוזר להבין את הבסיס לנושא כה רחב, את ההבדלים בין סוגי הזנים השונים, המדינות ושיטות הייצור. כמו כן הקורס יוצר שפה משותפת, תרבות של שתייה ומעצים את החשק ללמוד עוד. 

  

הרגע שבו זה קרה, שניצוץ היין נדלק

מאז שאני זוכרת את עצמי בארוחות משפחתיות הייתי הילדה שמבקשת לטעום את מה שהמבוגרים שותים. המגוון היה רחב - יין, בירה, קוניאק וכדומה. בגיל 18 עשיתי קורס ברמנים, והייתה נגיעה קצרה מאוד בתחום היין, לא משהו שהלהיב אותי במיוחד. הפעם הראשונה שנדלק הניצוץ היה כשעבדתי בהוטל מונטיפיורי - פעם ראשונה שראיתי תפריט יין כה גדול ורחב, הבריף שנערך לפני כל עליה למשמרת ובו דיברו על יין, גרם לי לרצות להבין ולדעת יותר.