אורטל סבטלנה בקר

בעלת חנות אינטרנטית לבגדי יין www.wineshiksa.com
WSET level 3 graduate

למה לדעתך חשוב ללמוד?

באופן כללי, חשוב ללמוד בחיים ולא רק בתחום היין. מישהו חכם פעם אמר שידע זה כוח, אלה כלים שאתה מעניק לעצמך - משדרג את עצמך. אז אם אתה אוהב יין, למה לא בעצם? 

לדעתי שלב 2 בלימודי היין מטעם WSET, צריך להיות חלק מובנה בהשכלתו של כל מנהל במסעדה שמכבדת את עצמה. לכל הפחות. במיוחד כשסומליירים הם זן נכחד בישראל. 

  

הרגע שבו זה קרה, שניצוץ היין נדלק

בשנת 2017 למדתי תואר שני ב״פוליטיקה ומשפט של האיחוד האירופי״ בגרמניה בעיר דיסלדורף (שעה וחצי ממוזל) ויצא לי לשתות המון ריזלינג שלא היה דומה בשום צורה למה שעשו עם הזן הזה בארץ. אז עוד לא ידעתי שאמרלד ריזלינג וריזלינג - זה לא אותו הדבר! :)

תמיד אומרים שזוכרים את הראשון, צודקים - הריזלינג הראשון שהרגשתי שאני מוכנה להתמסר לו היה -
2009 Auslese from Niedermenniger Herrenberg by Markus Molitor.
ואז - הניצוץ!

הרגשתי שאני חייבת לדעת הכל על הזן הזה ואיך הגיוני שיש לך את המרקם המושלם הזה, ממנו שתיתי 2 בקבוקים בחצי שעה (כמובן לא לבד, למרות שגם זה לא מופרך שיקרה).

מפה לשם - לפני כמה חודשים סיימתי שלב 3 בלימודי יין.