דיויד סלברמן

צלם יין
WSET level 2 graduate

למה לדעתך חשוב ללמוד?

בלימודים ב- IWSI קיבלתי פרספקטיבה על הידע שלי ביין. הבנתי כמה אני יודע, וחשוב יותר, כמה עדיין יש לי ללמוד. הקורס העמיק ועשה לי סדר בידע שלי בזני הענבים העיקריים, אזורי היין החשובים בעולם והתקנות שלהם. 

אבל כנראה החשוב ביותר, למדתי לטעום ולנתח יין באמצעות "הגישה השיטתית של WSET".

  

הרגע שבו זה קרה, שניצוץ היין נדלק

כמי שגדל בדרום אפריקה, טיילתי שם באזורי היין ושתיתי יינות נפלאים. כשעליתי לישראל בשנת 1983 הגעתי לירושלים ולא מצאתי יין ישראלי שאוכל ליהנות ממנו או שיזכיר לי את היינות שגדלתי עליהם.

ערב אחד בסתיו 2004 בחנות יין בהוד השרון השתתפתי בטעימות יין שערך אלכס הרוני, הבעלים של יקב דלתון שבגליל העליון, וגיליתי שב-20 שנה קרתה מהפכה ובעצם עושים בארץ יינות נפלאים. עבדתי אז כצלם עיתונות עבור סוכנות הידיעות הבינלאומית גטי אימג'ס, בתקופה סוערת של אינתיפדות ופיגועים, והחלטתי באותו ערב לצלם משהו אחרת, סיפור שפוי וחיובי, ולעשות כתבה על יין בארץ. מאז ועד עכשיו אני חוקר ומגלה את מגוון ההיבטים של התעשייה המופלאה הזאת.

היום, תשע שנים אחרי שעזבתי את תחום החדשות, אני מעסיק את עצמי כצלם יין, תיירות ולייפסטייל בארץ ובחו"ל.