עומר אלשייך

סומלייה במסעדת "סושיאל קלאב", תל-אביב
WSET level 3 graduate

למה לדעתך חשוב ללמוד?

חשוב ללמוד על יין ולהכיר יין משום שיין הוא חלק עמוק בכל תרבות בעולם. יין, לעומת משקאות אלכוהוליים אחרים ניתן לעשות בכל מיני סגנונות, בכל מיני שיטות ותמיד יהיה בקבוק שידבר למישהו. בעזרת למידה על יין והבנה טובה יותר של התהליך, המסורת ולבסוף הסיפור שמאחורי הבקבוק אפשר לשפר את הפגישה עם החברים, את הפגישה העסקית או סתם את הכוס של אחר הצהריים.

 

הרגע שבו זה קרה, שניצוץ היין נדלק

הסקרנות הגדולה שלי לתחום התחילה כשעבדתי במסעדת "הרברט סמואל". תמיד ידעתי שיש אדום לבן חצי-יבש ויבש וש"קברנה סובניון" זה "טוב". כשעבדתי במסעדה יצא לי לטעום כל מיני יינות מהעולם וגם מישראל ולמרות שלא הבנתי מה שונה בהם הבנתי שזה משהו שמסקרן אותי איך כל יין יוצא אחרת, גם אם היין הוא מאותו זן.