דיה רז

בעלים של מסעדת האנוי בתל אביב
WSET level 2 graduate

למה לדעתך חשוב ללמוד?

אני חושבת שלכל מי שמתעניין ביין, באופן ביתי או באופן מקצועי, הקורס נותן הרבה מאד. קודם כל, זה כמה שעות ביום שהן נטו כיף ועניין. זכיתי לטעום ולשתות יינות טעימים, להכיר זנים שלא ידעתי על קיומם, עובדות מעניינות על יצרנים משוגעים, סיפורים על אזורים מיוחדים בעולם. קצת כמו טיול של ארבע שעות, פעם בשבוע, למקומות שאני רוצה לנסוע אליהם. מעבר לכך, מבחינה אישית ומקצועית אני יודעת יותר וזה הופך את חווית השתייה למהנה יותר. לי, באופן אישי הקורס עזר להבין יותר מה אני רוצה וצריכה למסעדה שלי שזה לא פחות חשוב מהכל.



הרגע שבו זה קרה, שניצוץ היין נדלק

גיליתי את היין כשהתחלתי לעבוד ביועזר בר יין לפני 12 שנה.  

הניצוץ הראשון היה כשעבדתי משמרת ראשונה בתור מלצרית ביועזר. שאול פתח בקבוק של נוי סנט ג׳ורג׳ של ג’וזף דרוהין וכמו תמיד דאג שאמזוג גם לעצמי ונשתה יחד. נשמע קלישאה אבל זה היה שלוק מפנה בחיי. לא ידעתי שיכול להיות כזה טעם מוזר וטעים ליין. מאז התאהבתי בבורגונים והיינו שותים הרבה סוגים.

למדתי תוך כדי שתייה מרובה עם שאול, כמובן ממנו הרבה. לאחר שפתחתי את האנוי והייתי צריכה לבנות תפריט הרגשתי שאני רוצה להעמיק את הידע המעשי שרכשתי ביועזר ולדעת עוד וכמה שיותר על יין ועל עוד סוגים וארצות. לכן החלטתי להירשם לקורס של WSET מהמלצות רבות של חברים קרובים בעולם המסעדות. דרך הקורס גיליתי עוד הרבה צדדים מעניינים ביותר של העולם הזה .שנים גדולות, השפעות אקלים, אדמה, יצרנים מיוחדים והשיטות שלהם. זu ללא ספק הייתה חוויה חשובה שנתנה לי הרבה ואשמח להמשיך לקורס הבא ולהמשיך להעמיק.