רועי גרינברג

מנהל תחום יין, ויקי כריסטינה
WSET level 3 graduate

למה לדעתך חשוב ללמוד?

מעבר לעובדה שבסופו של יום יין מחולק אצל רוב האנשים לטעים או לא טעים וזה בסדר. יין הוא גם חוויה אינטלקטואלית וכמו עם אומנות, ככל שהידע והרקע עשיר יותר כך גם היכולת להעריך ולהפיק הנאה. מכיוון שהידע הוא אין סופי, כדי להתחיל ולהכיר את הזנים השונים וכיצד הם טועמים שונה באזורים שונים בעולם וסגנונות יינניים שונים ולפתח טעם אישי של העדפות המבוססות על ידע יותר ופחות על אינטואיציה.

 

הרגע שבו זה קרה, שניצוץ היין נדלק

ממש בתחילת דרכי בעולם המסעדות, בערב צוות ספונטני, שתיתי בפעם הראשונה ריזלינג גרמני שהיה בן 10 ומיד אחריו נתקלתי ביין שבדיעבד אני יודע היה פינו-נואר מבורגון, בזמנו לא היה לי מושג איפה זה בורגון וגם לא שריזלינג יכול להיות טעים ואני זוכר את אותו המפגש עם היינות הללו כרגע שבו התחלתי באמת להתעניין ביין. טווח הטעמים והארומות היו משהו חדש עבורי ומאותו יום השתדלתי לייצר כמה שיותר הזדמנויות לטעום יינות, לשמוע סיפורים ולרכוש ידע!