אור גולדפרב

חלק מצוות חברת יבוא היין ג'יאקונדה. אחראי על תחום המסעדות וחנות היין. הדרכת צוותים, סדנאות יין, שיווק ומכירות ותפקודה השוטף של חנות/בר היין.
WSET level 3 graduate

למה לדעתך חשוב ללמוד?

לדעתי מי שאינו הולך קדימה, שואף להשתפר, רוצה לדעת עוד ועוד בתחומו, סופו ללכת אחורה.

כאנשי מקצוע, בתחום שאין לו סוף, חובתנו תמיד להגדיל ולהרחיב את הידע שלנו. לחזור על הדברים שכבר שכחנו ולטעום אינסוף יינות מכל הסוגים ומכל מדינות היין.

למידה יכולה להיות דרך בתי ספר מוסדרים ומקצועיים כדוגמת WSET, דרך סדנאות יין, טעימות יין ולמידה מקולגות אחרות בתחום.  

 

הרגע שבו זה קרה, שניצוץ היין נדלק

בזמן עבודתי במסעדת הרברט סמואל כברמן הבנתי, קשה להסביר במילים מה אבל הבנתי, הבנתי שיין הוא דבר עם מנעד טעמים, ארומות, ריחות, צבעים שלא נגמרים. הבנתי שמדובר במוצר תרבותי, חי ומתפתח. היין ששתיתי לפני חצי שנה כבר לא יהיה אותו היין היום. ראיתי והבנתי מה עושה היין לאנשים, בין אם כחלק מארוחה ובין אם כמשקה שמלווה חברה טובה. יין הינו תוצר של תרבות, יין זה אורך חיים, יין הוא משקה שצריך ללוות אותנו כל יום ולאו דווקא באירועים מיוחדים. מאז החלטתי כי אחד מיעדי הוא לעשות כל מה שאני יכול כדי לעזור ולעצב את תרבות היין שהולכת ומתעצבת כאן.